Poslanska skupina

Državni zbor
Šubičeva ulica 4, 1102 Ljubljana
T: 01 478 95 69
E: poslanska@alenkabratusek.si

Marko Bandelli

POSLANEC

Poslanec

Rodil se je leta 1967 v Trstu in mladost preživel v Nabrežini. Po zaključeni višji šoli v Italiji je tam odprl prvo podjetje, danes skupaj z ženo vodita uspešno Skupino Bandelli. Ob delu je diplomiral iz ekonomije in magistriral iz mednarodnega poslovanja. Dokazal se je tudi kot župan občine Komen. V politiki je, da bi dvignil blaginjo v našem okolju. Rad se uči, pomembno mu je, da pridobljeno znanje tudi uporabi – in bo zato izkušnje s pridom uporabil v poslanskih klopeh. Živi v Kobdilju pri Štanjelu z ženo in otrokoma.

Peter Jožef Česnik

POSLANEC

Poslanec

Rodil se je leta 1945 v Ljubljani, 35 let je preživel v Avstraliji. Pri letalski družbi Quantas je bil kontrolor flote in 32 let tudi sindikalni predstavnik 46.000 zaposlenih. Pred vrnitvijo v Slovenijo je bil član upravnega odbora slovenskega izseljenskega društva v Sydneyju, nato pa deloval v Slovenski izseljenski matici in je še danes povezan s Slovenci po vsem svetu. Že 20 let je prostovoljec pri Kajakaški zvezi Slovenije. Ravna se po devetih božjih zapovedih, prvo od desetih izpušča. Živi z ženo v Ljubljani, ima hčerko, vnuka in vnukinjo.

Franc Kramar

POSLANEC

Poslanec

Rodil se je leta 1960 v Bohinjski Bistrici. Od leta 1994 do danes zgolj štiri leta ni bil župan občine Bohinj. Po izobrazbi je diplomirani inženir lesarstva in je najprej delal v podjetju Lip Bled, nato pa v gostinstvu. Vodi ga poštenost, za cilje, ki si jih postavi, trdo dela in jih uresniči. Želi si, da bi v Sloveniji končno začeli delati v okviru pravne države. Zavzemal se bo za socialno šibke in za to, da se bo država gospodarsko razvijala. Živi v Bohinjski Bistrici z ženo, imata tri otroke.

Andrej Rajh

POSLANEC

Poslanec

Rodil se je leta 1979 v Mariboru. Po poklicu je univerzitetni diplomirani inženir gredbeništva. Po diplomiranju leta 2004 je pričel pridobivati poklicne izkušnje  iz področja svetovalnega inženiringa pri podjetju IBE. Zadnjih 8 let je zaposlen v podjetju HSE Invest, kjer opravlja delo odgovornega projektanta in odgovornega vodje projekta ter je vključen v vse aktivne projekte izrabe OVE skupine HSE.  Delovne izkušnje stalno nadgrajuje in se izobražuje. Leta 2016 je magistriral je iz  gradbeništva, iz področja upravljanja rečnih pregrad. Aktivno sodeluje na mednarodnih konferencah: Hidroenergia, HYDRO, CIRED-CIGRE, EUSEW. Prejel je povabilo vlade Indije po dodatnem izobraževanju in prenosu znanj na renomiranem IIT Roorkee.  Pridobljene izkušnje mu omogoča, da na področju razvoja in raziskav deluje kot zunanji strokovnjak Evropske Komisije, kot ocenjevalec razvojnih programov HORIZON 2020, COST, ter vabljeni govorec razvijajoče se Evropske obrambne agencije. Zbrano znanje vključuje in  zaključuje v doktorski nalogi iz področja vpliva podnebnih sprememb na upravljanje rečnih pregrad. 

Vojko Starović

POSLANEC

Poslanec

Rodil se je leta 1952 v Ljubljani, po izobrazbi je pravnik, magistriral je iz poslovnih ved na IEDC Bled. Je predsednik Rotary kluba Portorož, v svoji karieri je nizal uspehe kot strokovni sodelavec družbenega pravobranilca v Celju in kot direktor Aerodroma Portorož in hotelske družbe Metropol Group. Rad leti, je licencirani inštruktor in višji predavatelj letenja. Napisal je knjigo Brez človeka – enoumje neoliberalizma in se v politiko podal zato, da bi tudi kaj naredil, ne samo pisal. Z ženo živita v Portorožu in Grožnjanu, imata štiri otroke.

mag. Alenka Bratušek

PREDSEDNICA STRANKE

Poslanka

Članica odborov:

  • Komisija za nadzor javnih financ
  • Odbor za finance in monetarno politiko
  • Odbor za zunanjo politiko
  • Odbor za zdravstvo
  • Preiskovalna komisija za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v blok 6 Termoelektrarne Šoštanj (nadomestna članica Mirjam Bon Klanjšček)

 

Poslanska pisarna

Naslov:
Mestna občina Kranj, Slovenski trg 1, 4000 Kranj, 1. nadstropje, soba št. 138

Uradne ure:
Vsak prvi ponedeljek v mesecu od 16.00 do 17.30 po predhodnem dogovoru na telefonski številki 08 387 26 17

dr. Mirjam Bon Klanjšček

POSLANKA

Poslanka

Članica odborov:

  • Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide
  • Odbor za izobraževanje, znanost, šport in mladino (predsednica odbora)
  • Odbor za kulturo

 

Poslanska pisarna

Po predhodnem dogovoru vsak prvi ponedeljek v mesecu med 14.00 – 15.00, po predhodnem dogovoru lahko tudi ostale dni.

Kontakt 
041 341 260 ali mirjam.bon-klanjscek@dz-rs.si
V prostorih Mestne občine Nova Gorica, 1. nadstropje soba št. 1

Jernej Pavlič

SEKRETAR POSLANSKE SKUPINE

Sekretar poslanske skupine

Jernej Pavlič
T: 01 478 95 27
E: jernej.pavlic@dz-rs.si

Denis Vičič

ODNOSI Z JAVNOSTMI

PR poslanske skupine

Denis Vičič
T: 040 659 437
E: mediji@alenkabratusek.si

 

Naroči se na e-novice.

Prosimo, vpišite vaš elektronski naslov in kliknite "Naroči"

Uspešno ste se prijavili. Hvala